perjantai 12. kesäkuuta 2015

Jauhelihakastike

Tässä on jauhelihakastikkeen ohje. Jauhelihakastike on ensimmäinen kunnon ruoka, jonka opettelin. Monien maistelijoiden mielestä se on ihan hyvääkin, mutta se on maku kysymys.
Ensin ruskistetaan jauheliha, lisäteen sipuli, suola, pippuri ja pizzamauste.

Ruskistetun jauhelihan joukkoon pistetään jauho ja annettaan jauhon saada väriä vähän aikaa.

Sen jälkeen lisätään vesi ja annetaan kiehua, jotta jauho suurustuu.

Sitten lisätään ketsuppia.

Sitten joukkoon laitetaan ruokakermaa

Lisätään kastikkeeseen vielä lisää mustaapippuria ja pizzamaustetta.

Jauhelihakastikkeen kanssa voi tarjoilla spagettia ja salaattia.

 
Ainekset:
 
400g jauhelihaa
 
Pizzamaustetta, Suolaa ja mustaapippuria oman maun mukaan
 
Ketsuppia reilusti niin paljon kuin haluaa
 
Ruokakermaa loraus (ei ole pakko laittaa ollenkaan)
 
Jauhoa n.1.1/2dl (riippuu kuinka paksua kastikkeesta haluaa.)
 
Vettä n. 7dl (riippuu jauho määrästä)

3 kommenttia:

  1. Hanna sä tiedät että mä oon aina halunnu tän ohjeen.... arvaa mitä teen tänää ruuaksi kotona :p

    VastaaPoista
  2. Mä arvasin, että tässä käy näin. :D

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköstä salaattia! Nam, nam x)

    VastaaPoista