keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ratsastustunti

Maanantaina kävin ratsastamassa niin kuin yleensäkin. Ratsastin Säveltäjällä tutummin Sulolla. Sulo on ihan kiva hevonen ratsastaa. Se osaa kaikkea aika hyvin, kun vain on tarpeeksi tiukka sille. Tunnin aihe oli joko ratsastajien rääkkääminen tai askelten pituuden pidentäminen ja lyhentäminen...
     Alkutunnista aloimme tehdä ympyröitä ja voltteja. Ja taivuttaa hevosia niillä. Ravissa tehtävässä sai olla tarkkana, koska Sulolla on tapana ruveta ravaamaan tosi kovaa. Taivuttaminen on silloin tosi vaikeaa jos hevonen menee liian kovaa. Sitten aloimme tehdä kolmikaarista kiemurauraa. Sulon kanssa se on melko helppoa. Pian lisäsimme tehtävään voltit jokaiselle kaarelle. Pian sen jälkeen aloimme nostaa laukan pitkälle sivulle. Sulo ei oikeen halunnut nostaa vasenta laukkaa. Sekin kyllä nousi, mutta Sulo ei laukannut kunnolla loppuun asti, ratsastajan yrityksestä huolimatta.
    Parin laukan noston jälkeen menimme pääty-ympyröille ja nostimme jalustimet kaulalle. Hetken aikaa pidensimme ja lyhensimme hevosten käynti askelia. Pian kuitenkin aloimme tehdä samaa ravissa. Ravi on minulle ongelma tasapainollisesti varsinkin Sulolla, koska sillä on erittäin epämukavat ravi askeleet. Ja sen vuoksi meenasinkin pomppia satulassa kuin pomppia satulassa kuin perunasäkki. Jonkin aikaa ravattuamme kumpaankin suuntaan aloimme nostaa laukkaa. Se onnistui tosi hyvin ilman mitään ongelmia. Sulolla on vain sellainen ongelma, että se karkaa ympyrältä ellei ole tarpeeksi napakka sille. Sulo sitten päätti karata ympyrältä ja ottaa raviin. Kaikki jotka ovat joskus laukanneet hevosella tietävät, että ensimmäiset raviaskeleet laukan jälkeen ovat ihan jäätäviä. Sulolla varsinkin. Minä sitten tipuin kun Sulo otti raviin. Ei sattunut, ja jatkoin ympyrällä laukkaamista. Loppu verkaksi teimme samaa tehtävää kuin aluksi, mutta ilman jalustimia.
    Se tippuminen mikä minulle kävi ärsyttää ja vähän naurattaakin, koska se kävi niin tyhmässä kohdassa. Ja tosi helposta asiasta. Jos minulla olisi vähän parempi tasapaino olisin pysynyt kyydissä.
Köpöttelyä pitkin ohjin

Keskittynyt ilme

Kyynärpää kulma?

Käänny nyt!

Tässä Sulo tiputtaa juuri laukan raviin.

Onneksi sentään hevonen tajuaa olla järkevän näköinen...

Yyh, mikä ravi...

Laukkaa pääty-ympyrällä.


Laukkaa toiseen suuntaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti