torstai 26. toukokuuta 2016

Ratsastustunti 25.5

Olin poikkeuksellisesti keskiviikkona eli eilen ratsastamassa, koska en päässyt maanantaina tallille. Ryhmä oli sellainen, jossa keski-ikä oli ehkä 11. Eli aikalailla kokematonta porukkaa ;). Tallissa taululla luki, että menen Väiskillä, jolla en siis koskaan ole mennyt. Laitumelta haettaessa se antoi kiinni iloisesti korvat hörössä eikä lähtenyt karkuun niin kuin eräät tekevät. Muita tuntilaisia Väiski ihmetytti, sillä Väiskiä ei ihan aloittelijoille anneta eikä se tee kuin kolme neljä tuntia viikossa. Väiski on aika nuori (6.v?) ja ihan tosi höpsö. Se yritti koko ajan hamuta suuhunsa jotakin. Laitoimme Riinan kanssa Väiskin valmiiksi ja vastailimme yhdelle tuntilaiselle, joka yritti sosialisoitua kanssamme.
 
Väiski on söpö!!
Tunnin tehtävät eivät tietenkään olleet mitään vaikeita, kun kyse oli aika vähän ratsastaneiden tunnista. Aloitimme tekemällä pysähdyksiä, joka kirjaimen kohdalla ja hetken päässä pysähdyksiä ja peruutuksia joka toisen kirjaimen kohdalla. Peruutukset eivät olleet Väiskin mieleen, mutta kyllä nekin pari kertaa sujuivat. Sitten aloimme ravailla ja tehdä käynti siirtymisiä, ne sujuivat hyvin.
 

 
Siirsimme pian käyntiin ja harjoittelimme etuosa käännöksiä. Tämä oli ilmeisesti muille tuntilaisille ihan uutta, mutta minulle jo monta vuotta sitten opittua. Silti se oli hyvää vanhan kertausta.
Siirsimme taas raviin ja aloimme ensin tehdä pääty-ympyröitä lyhyille sivuille ja loivaa kiemurauraa pitkille sivuille. Pääty-ympyröillä teimme leveys halkasioille  käyntisiirtymät. Tämä sujui hyvin, tosin silloin tällöin Väiski nyki päätään.
Aloimme tehdä niin, että nostimme laukan ympyrän kentän puolelta nostimme laukan ja laukkasimme ympyrän ja ravasimme puoli ympyrää ja pitkällä sivulla teimme ravissa loivan kiemurauran ja voltin uralle.

 
Tätä jonkin aikaa tehtyämme menimme pääty-ympyröille ja teimme etuosa käännöksiä ravi- laukka- ja käyntisiirtymisiä. Tämän jälkeen oli pienet väli käynnit ja nostimme jalustimet kaulalle. Menimme takaisin pääty-ympyröille ja teimme pitkiensivujen puolelle voltit ja lyhyiden käynti siirtymät. Se meni hyvin, koska Väiskillä on ihanat askellajit, ja ravissa oli helppo istua.



 
Aloimme tehdä taas askellaji siirtymisiä ympyrällä, ne sujuivat hyvin ja vaihdoimme suuntaa taas etuosa käännöksellä.
 
Lopuksi vielä kuvia, sillä niitä on nyt paljon.
Ja vielä Super isot kiitokset Riinalle!!!
 
Mä näytän siltä, että osaisin jotai XD



 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti