tiistai 2. elokuuta 2016

Ratsastustunti 1.8

Edellisestä postauksesta onkin pitkä aika! Tässä on nyt ollut kaikenlaista, olimme perheeni kanssa lomamatkalla Ruotsissa ja läppärini meni rikki, joten en voinut kirjoitella tänne.
 
Nyt ratsastustuntiin...
Kaikista ratsastuskuvista, joissa olen itse kiitos Saralle! Menin talille jo lähes tuntia ennen sillä otin kuvia Sarasta. Ratsastuksenopettajamme oli lomalla, joten meillä oli "sijainen". Tunsin/tiesin hänet entuudestaan sillä hän on äitini kaverin tytär. Minua ei oltu laitettu ollenkaan listaan, joten en tiennyt kellä menen. Hetki meni, kun asiaa selviteltiin. Loppuen lopuksi menin Kajalla. En ole mennyt sillä sitten talvisen rääkkäys tunnin, jonka menin Kajalla estesatulalla, jossa ei ollut kunnon polvitukia eikä jalustimia (koska siihen ei saatu jalustimia, vaikka yritimme). Sen tunnin aiheena oli avotaivutukset. Ei ollut mukavaa sillä tunnilla...
 
Ja nyt sitten ihan oikeasti tähän ratsastustuntiin...
Ensin  teimme ihan peruspysähdyksiä ja lämmittelimme itsenäisesti. Seuraavaksi teimme kolmikaarista ja jokaiselle sen kaarelle voltin, teimme tehtävää ravissa.
Siirryimme tekemään komikaarista niin, että ensin teimme aina pituushalkasijan ylittäessä käynti siirtymisen. Teimme tämän pari kertaa ja muutimme käynti siirtymät pysähdyksiksi. Teimme tämän parikertaa ja vaihdoimme suuntaa ja teimme saman tehtävän niin päin.
Hieno yhteiskuva minusta ja Riinasta. (Riina meni Paulilla (Pauli on idiootti))
Jatkoimme samalla kolmikaarisella kiemurauralla. Teimme niin, että laukkasimme ensimmäisen kaaren teimme selvän ravisiirtymän ja vaihdoimme laukan. Laukka nousi hyvin ja Kaja laukkasi hienosti, MUTTA se hallittu ravisiirtymä oli kaikkea muuta kuin hallittu, selvä ja rauhallinen. Laukan jälkeen teimme joko kahden askeleen kiitoravi siirtymisen tai emme ravi siirtymää ollenkaan, vaan vaihdoimme laukan suoraan.
Eikös olekin hallitun näköistä?

 
Tehtävän lopuksi sain pari suhteellisen rauhallistakin siirtymää. Muutimme tehtävää siten, että laukkasimme vain keskimmäisen kaaren. Se sujui ihan hyvin. Ravisiirtymät tosin olivat suhteellisen vauhdikkaita edelleen.



Lopuksi teimme käynti siirtymiä, voltteja ja ympyröitä.

2 kommenttia:

  1. Repesin ja pahasti kohdalle "Pauli on idiootti" :DD Niin se kyllä vähän on.

    //Riina

    VastaaPoista